На 17 май младите художници на Благоевград ще рисуват картини заедно

...
На 17 май младите художници на Благоевград ще рисуват картини заедно
Коментари Харесай

Млади художници от Благоевград с благотворителна мисия за бедните

На 17 май  младите художници на Благоевград ще рисуват картини дружно с огромния авангардист и татко на бодиарта у нас Иван Яхнаджиев . Общите им произведения, както и 20 от най-известните картини на художника, ще бъдат подредени в галерия с благотворителна задача
Средствата от закупените платна, рисувани от Иван Яхнаджиев дружно с възпитаниците на Националната филантропична гимназия и децата от Центъра за креативно развиване, ще бъдат дарени на кухнята за небогати в храма „ Свети Николай Чудотворец “ в Благоевград.

 Иван Яхнаджиев Снимка: БГНЕС

„ Едно наше остаряло другарство с огромния Яхнаджиев и това, че той е извънредно радушен човек, който работи с деца непрекъснато, роди тази концепция “, описа в предаването „ 12+3 “ Валери Яков, шеф на Регионалния ефирен център.

„ Благотворителната самодейност ще бъде придружена с галерия на Иван Яхнаджиев във фоайето на Регионалния ефирен център. За първи път тук ще се показват толкоз доста негови картини. Съвместно ще се изложат и картините с младите художници. Средствата от тях ще отидат за щедрост за кухнята за небогати “, разясни Яков.

Идеята е вълнуваща както за децата, по този начин и за Яхнаджиев, счита Валери Яков.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР